de activiteiten

/ de activiteiten

Kleintje huttenbouw

Dit jaar gaan we het voor de eerste keer doen: kleintje huttenbouw. Speciaal voor onze jongste bouwers in dop die nog niet mee mogen doen aan de ‘grote’ huttenbouw. Zaterdagmiddag, voor de huttenbouw, gaan we voor deze groep een middag organiseren waarbij ze alvast kunnen proeven aan de huttenbouw. We gaan spelletjes doen, dansen op muziek, lekkere dingen eten en vooral een hele gezellige middag ervan maken. Uiteraard is ook de hele huttenbouwcrew aanwezig. Vergeet je niet op te geven voor deze middag!

Lawaaioptocht

Dit jaar beginnen we de huttenbouw net zoals vorig jaar met een lawaaioptocht. Samen met jullie gaan we door het dorp om zoveel mogelijk lawaai te maken! Met muziek, potten, pannen, fluitjes en andere dingen waar we lawaai mee kunnen maken, laten we aan het dorp weten dag de huttenbouwweek weer los gaat!

Op maandagochtend 09.00 uur verzamelen wij bij het huttenbouwveld. Kom je hier ook? Vanaf daar gaan we onderstaande route lopen door Leens. Woon je toevallig langs de route? Ga dan buiten staan en sluit aan als we langs komen! Neem alles wat lawaai kan maken mee! Nu mag het!

Na de lawaaioptocht gaan we naar het huttenbouwveld waar de groepjes ingeschreven kunnen worden en we los gaan met het slepen van hout!

 

De route: Achtervalge (huttenbouwveld), van der Munniklaan, A.H. Agessingel, Lemkesland, Loohof, Douwensterweg, Wilhelminastraat, Hoofdstraat, Ritsemastraat, Achtervalge.

Verzamelplaatsen

Huttenbouwveld

Koningsstate

Speeltuintje Loofhof

Achterzijde Petruskerk

Ochtenddans

We hebben weer de tofste muziekjes op een rijtje gezet. Uiteraard hebben we ook de tofste dansjes weer geleerd. Dansen jullie elke ochtend met ons mee? Uiteraard zijn jullie ouders ook van harte welkom om mee te dansen.

Knutselen

Op de dinsdagochtend gaan we in twee groepen knutselen. De knutselwerkjes hebben te maken met het thema van dit jaar en mogen jullie aan het einde van de week mee naar huis. Wat voor toffe dingen gaan jullie dit jaar maken?

Waterspektakel

Dinsdagmiddag staat in het teken van het waterspektakel. Dit vindt ook plaats op het huttenbouwveld. Dus leg je zwemkleren en handdoek alvast klaar en vergeet niet om droge kleren mee te nemen. Het wordt een groot spektakel, dus papa’s en mama’s mogen zeker komen kijken! Durven er ook papa’s en mama’s van de waterbaan?

Savaari

De verassingsactiviteit staat voor de woensdagochtend gepland. We gaan het nog niet verklappen, maar je moet een beetje stil zijn en je camouflage kleding aantrekken zodat je de dieren niet wegjaagt! Gaan jullie mee op Savaari?

Kindermiddag en Expeditie Robinson

Voor de woensdagmiddag maken we twee groepen:

Tot en met 8 jaar; er wordt in samenwerking met Dorpsbelangen Leens een activiteit georganiseerd bij de koningsstate in Leens.

Vanaf 9 jaar; we hebben een Expeditie Robinson editie huttenbouw voor jullie bedacht. Wie van jullie krijgt immuniteit en wie wordt weg gestemd tijdens de eilandraad? Blijft de sterkste over? Of toch misschien de slimste? We gaan het allemaal zien op de woensdagmiddag!

BBQ en junglefeest

Misschien wel de leukste activiteit van de week voor de ouders, we gaan barbecueën! En niet zomaar barbecueën. We geven er een heus junglefeest bij. Gewoon, omdat het kan! Neem jullie papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en wie je verder maar bedenken kunt mee. We gaan er weer een fantastische avond van maken.

Alle kinderen krijgen lekkere patat in samenwerking met Dorpsbelangen Leens. Dat wordt smullen!

Dierenspel (t/m 8 jaar)

Tja, goeie, ik heb nog geen idee. Dit moet ik even navragen. Kom ik op terug 🙂

 

Levend stratego (vanaf 9 jaar)

In de jungle moet je ook kunnen overleven. Kan jij het beste overleven als olifant? Of ben jij de rode gifkikker die de grote Olifant verslaat? We gaan levend stratego spelen. Verstop je vlag en ren om te overwinnen. Wil jij in team Orang-oetang of in team Toekan?

‘Eet op je kleed’

Op de donderdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 mag iedereen gezellig blijven picknicken op het huttenbouwveld. Wij zorgen voor een tasje gevuld met een lekker lunch. Nemen jullie een vrolijk kleedje mee?

Sporten

Om in de jungle te wonen heb je en goede conditie nodig. We krijgen een heuse volleybal clinic van Gerwin. Wie kan de bal het langste overspelen? Of sla jij liever de bal hard over het net. Je kunt het allemaal leren tijdens de volleybal clinic.

Als je klaar bent met al dat gesport kun je je ook laten schminken. Ga je voor de camouflage kleuren of word je liever een tijger?

Lichtjestocht en spokentocht

Bijna de leukste dingen van de huttenbouw zijn wel de lichtjestocht en spokentocht!

Even op een rijtje wat de regels ook nog maar zijn:

  • Kinderen tot en met acht jaar mogen meedoen met de lichtjestocht.
  • Kinderen vanaf negen jaar mogen meedoen met de spokentocht.

Van ouders die zich opgegeven hebben als begeleider van één van de tochten wordt verwacht dat ze ook daadwerkelijk meelopen! Ook als hun kind niet meer kan of wil! Uiteraard doen wij ons best om kinderen bij hun eigen ouders in te delen, maar er kan geen sprake zijn van 1 op 1 begeleiding. We snappen dat ouders ook graag de spokentocht willen lopen, maar het wordt toch echt georganiseerd voor de kinderen. In de spokentocht lopen per groep 2 begeleiders mee.

Mochten er tijdens de week blijken dat er te weinig aanmeldingen voor de spokentocht zijn, dan kan er besloten worden de spokentocht toegankelijk te maken voor de jeugd die eigenlijk net niet meer met de huttenbouw mee mag doen. Houd onze socials in de gaten om deze té toffe kan niet te missen.

Bekijk de aftermovie van de spokentocht in 2019!

Slapen

Het is haast niet meer weg te denken: slapen in je zelf gemaakte hut. En we hebben goed nieuws, we mogen dit jaar weer slapen in de hutten! Donderdagavond is de nacht dat je in de hut kan slapen. Zorg er wel voor de je ouders even mailen dat ze het goed vinden dat jij op het veld blijft overnachten. Uiteraard staat er ’s ochtends een ontbijtje voor je klaar.