de activiteiten

/ de activiteiten

Lawaaioptocht

Dit jaar beginnen we de huttenbouw voor het eerst met een lawaaioptocht. Samen met jullie gaan we door het dorp om muziek te maken! Met muziek, potten, pannen, fluitjes en andere dingen waar we lawaai mee kunnen maken, laten we aan het dorp weten dag de huttenbouwweek weer los gaat!

Op maandagochtend 09.00 uur verzamelen wij bij het huttenbouwveld. Kom je hier ook? Vanaf daar gaan we onderstaande route lopen door Leens. Woon je toevallig langs de route? Ga dan buiten staan en sluit aan als we langs komen! Neem alles wat lawaai kan maken mee! Nu mag het!

Na de lawaaioptocht gaan we naar het huttenbouwveld waar de groepjes ingeschreven kunnen worden en we los gaan met het slepen van hout!

 

De route: Achtervalge (huttenbouwveld), van der Munniklaan, A.H. Agessingel, Lemkesland, Loohof, Douwensterweg, Wilhelminastraat, Hoofdstraat, Ritsemastraat, Achtervalge.

Verzamelplaatsen

Huttenbouwveld

Koningsstate

Speeltuintje Loofhof

Achterzijde Petruskerk

Ochtenddans

We hebben weer de tofste muziekjes op een rijtje gezet. Uiteraard hebben we ook de tofste dansjes weer geleerd. Dansen jullie elke ochtend met ons mee? Uiteraard zijn jullie ouders ook van harte welkom om mee te dansen.

Knutselen

Op de dinsdagochtend gaan we in twee groepen knutselen. De knutselwerkjes hebben te maken met het thema van dit jaar en mogen jullie aan het einde van de week mee naar huis. Het zal een kleurige boel worden.

Waterspektakel

Dinsdagmiddag staat in het teken van het waterspektakel. Dit vindt ook plaats op het huttenbouwveld. Dus leg je zwemkleren en handdoek alvast klaar en vergeet niet om droge kleren mee te nemen. Het wordt een groot spektakel, dus papa’s en mama’s mogen zeker komen kijken! Durven er ook papa’s en mama’s van de waterbaan?

Colourrun

Misschien is dit wel de leukste activiteit dit jaar. We gaan een heuse colourrun doen! Iedereen moet in het wit komen en mag een rondje over een parcours rennen. Je raadt het misschien al, maar je komt er kleurrijk weer uit!

Kleur en fleur jezelf en je hut op!

Aan het thema zal het dit jaar niet liggen. We gaan de hutten weer versieren. Hoe doen we dat? Doe eens een gokje? Met kleuren natuurlijk. Iedereen krijgt een pakket waarmee je de hut kunt versieren. En psst, niet doorvertellen aan jullie ouders, maar jullie mogen jezelf ook helemaal onder de kleuren verven! Zijn je ouders vast ook blij mee!

BBQ en kleurenfeest

Vorig jaar hebben we dit gedeelte helaas over moeten slaan vanwege het Coronavirus. Daarom gaan we het dit jaar dubbel en dwars weer inhalen. We gaan barbecueën! En niet zomaar barbecueën. We geven er een heus kleurenfeest bij. Gewoon, omdat het kan!

Omdat de verse hamburger van de drive in zo goed zijn bevallen, gaan we deze dit jaar weer maken. De rest is gewoon zoals we gewend zijn,

Eén kleine kanttekening; we hopen dat de besmettingen hun hoogtepunt niet weer bereiken. Mochten de besmettingen ondanks alles toch weer oplopen, dan kunnen we besluiten een andere invulling aan de barbecue te geven of aanvullende maatregelen te nemen.

Kleurenjacht en kleurenstratego

Dan is het alweer donderdag. Voor de kinderen tot en met 8 jaar gaan we kleurenjacht doen. Er zijn allemaal levende kleuren verstopt. Per groepje mogen jullie opzoek gaan om alle kleuren te vinden. Doen jullie mee?

Voor de kinderen vanaf 9 jaar gaan we kleurenstratego doen. In het bos gaan de teams de strijd aan om elkaars vlag te veroveren. Wie heeft de sterkste kleur?

‘Eet op je kleed’

Op de donderdagmiddag mag iedereen gezellig blijven picknicken op het huttenbouwveld. Wij zorgen voor een tasje gevuld met een lekker lunch. Nemen jullie een vrolijk gekleurd kleedje mee?

Bingo!

Jaaaaaaa, we gaan bingo spelen. Het leukste spelletje van de camping! Uh, camping? Dat was toch het thema van vorig jaar? Ach, maakt niet uit! We hebben weer de leukste prijsjes gescoord!

Foute bingo betekent gewoon weer een liedje zingen!

Lichtjestocht en spokentocht

Bijna de leukste dingen van de huttenbouw zijn wel de lichtjestocht en spokentocht!

Even op een rijtje wat de regels ook nog maar zijn:

  • Kinderen tot en met acht jaar mogen meedoen met de lichtjestocht.
  • Kinderen vanaf negen jaar mogen meedoen met de spokentocht.

Van ouders die zich opgegeven hebben als begeleider van één van de tochten wordt verwacht dat ze ook daadwerkelijk meelopen! Ook als hun kind niet meer kan of wil! Uiteraard doen wij ons best om kinderen bij hun eigen ouders in te delen, maar er kan geen sprake zijn van 1 op 1 begeleiding. We snappen dat ouders ook graag de spokentocht willen lopen, maar het wordt toch echt georganiseerd voor de kinderen. In de spokentocht lopen per groep 2 begeleiders mee.

Bekijk de aftermovie van de spokentocht in 2019!

Slapen

Het is haast niet meer weg te denken: slapen in je zelf gemaakte hut. Je voelt het misschien al aankomen, we mogen dit jaar helaas niet overnachten op het veld. Dit mag de pret natuurlijk niet verminderen! Maar jammer is het stiekem wel een beetje. Uiteraard gaan we ervoor dat het volgend jaar gewoon weer mag!