Lawaaioptocht

Dit jaar beginnen we de huttenbouw weer met een lawaaioptocht. Met jullie gaan we door het dorp met muziek, potten, pannen, fluitjes en andere dingen die lawaai maken om aan de mensen van het dorp te laten weten dat huttenbouw weer los gaat.

Op maandag 10 augustus om 09:00 uur verzamelen wij bij het huttenbouwveld. Vanaf daar gaan we onderstaande route lopen door Leens. Je kunt ook langs de route gaan staan en vanaf daar meelopen naar de huttenbouw camping!  Neem alles wat lawaai kan maken mee! Nu mag het!

De tocht komt door deze straten: vertrek vanaf het huttenbouwveld, Achtervalge, van Starkenborghstraat,  Valge, Notaris A.H. Agessingel, Prins Bernhardstraat, Oude Mij, Lemkesland, Loohof, Douwensterweg, Rietemastraat,  Wilhelminastraat, Breekweg waar de tocht eindigt.

Camping dans!

Elke dag gaan we dansen. De muziek gaat lekker hard en we dansen met elkaar op de leukste liedjes. Ken jij aan het eind van de week de campingdansjes ook helemaal uit je hoofd? Kijk in het programma voor de tijden, deze zijn namelijk elke dag anders.

Levend stratego

Verstop de vlag in het bos en verdedig de vlag met je eigen team! Ga je in de bosjes liggen en verdedigen of ga je op aanval naar de andere vlag? We gaan voor de kinderen vanaf 8 jaar dinsdagmiddag levend stratego doen in de Borg Verhildersum. Wie gaat er winnen? Het rode of het blauwe team?

Vossenjacht

Voor de kinderen tot acht jaar is er op de dinsdagmiddag een heuse vossenjacht door het dorp. Kan jij raden wat voor vossen we in het dorp hebben verstopt? Pas op dat de vos je niet pakt, want dan ben je af! Groepjes worden gemaakt, klaar voor de start? AF!

Knutselen

Op de maandagochtend gaan we in twee groepen knutselen. De knutselwerkjes hebben te maken met het thema van dit jaar en mogen jullie aan het einde van de week mee naar huis.

Waterspektakel

Maandagmiddag staat in het teken van het waterspektakel. Dit vindt ook plaats op het huttenbouwveld. Dus leg je zwemkleren en handdoek alvast klaar en vergeet niet om droge kleren mee te nemen. Het wordt een groot spektakel, dus papa’s en mama’s mogen zeker komen kijken!

Spellen middag

Op de woensdag is het ’s middags tijd om elkaar uit te dagen met verschillende sporten en spellen. Het wordt een middag waarin jullie fanatiek met elkaar kunnen bewegen en veel plezier maken. Sportiviteit gaat boven alles en samen maken we er een leuke middag van.

Bingo

Ga jij er met de prijzen vandoor of moet je een liedje zingen? BINGO! Houd je potlood en papiertje bij de hand want de cijfers vliegen je om de oren. Woensdagmiddag vindt er namelijk een campingbingo plaatst. Doe je best, want er zijn leuke prijzen te winnen!

‘Eet op je kleed’

Na het sporten en spelen sluiten we de woensdagmiddag af door samen te eten op het veld. Met mooi weer zullen we gezellig op kleden buiten eten, met minder mooi weer gaan we in de tenten eten of met z’n allen in de grote tent. 

Lichtjestocht en spokentocht

Een van de leukste dingen van de huttenbouw zijn de lichtjestocht en spokentocht! Even op een rijtje wat de regels ook nog maar zijn:

  • Kinderen tot en met acht jaar mogen meedoen met de lichtjestocht.
  • Kinderen vanaf negen jaar mogen meedoen met de spokentocht.

Van ouders die zich opgegeven hebben als begeleider van één van de tochten wordt verwacht dat ze ook daadwerkelijk meelopen. Ook als hun kind niet meer kan of wil! Uiteraard doen wij ons best om kinderen bij hun eigen ouders in te delen, maar er kan geen sprake zijn van 1 op 1 begeleiding. We snappen dat ouders ook graag de spokentocht willen lopen, maar het wordt toch echt georganiseerd voor de kinderen. In de spokentocht lopen per groep 2 begeleiders mee.

Huttenbouw drive – in

Eigenlijk is de camping al gesloten, maar we willen jullie de jaarlijkse barbecue niet onthouden! We organiseren op de donderdagavond een barbecue drive-in. Rij met je auto (of laat je ouders rijden) langs de huttenbouw drive-in en geniet van een lekker stukje vlees. Bestellen, doorrijden en je kunt het gelijk meenemen. Zien we jullie de donderdagavond? Gezellig, tot dan!