Lawaaioptocht

Dit jaar beginnen we de huttenbouw voor het eerst met een lawaaioptocht. Met jullie gaan we door het dorp met muziek, potten, pannen, fluitjes en andere dingen die lawaai maken om aan de mensen van het dorp te laten weten dat huttenbouw weer bijna los gaat.

Op zaterdag 17 augustus om 19:00 uur verzamelen wij bij het huttenbouwveld. Kom je hier ook? Vanaf daar gaan we onderstaande route lopen door Leens. Woon je toevallig op de route? Ga dan buiten staan en sluit aan als we langs komen! Neem alles wat lawaai kan maken mee! Nu mag het!

De tocht komt door deze straten: vertrek vanaf het huttenbouwveld, Achtervalge, van Starkenborghstraat,  Valge, Notaris A.H. Agessingel, Prins Bernhardstraat, Oude Mij, Lemkesland, Loohof, Douwensterweg, Rietemastraat,  Wilhelminastraat, Breekweg waar de tocht eindigt.

Knutselen

Op de maandagmiddag gaan we in twee groepen knutselen. De knutselwerkjes hebben te maken met het thema van dit jaar en mogen jullie aan het einde van de week mee naar huis.

Waterspektakel

Dinsdagmiddag staat in het teken van het waterspektakel. Dit vindt ook plaats op het huttenbouwveld. Dus leg je zwemkleren en handdoek alvast klaar en vergeet niet om droge kleren mee te nemen. Het wordt een groot spektakel, dus papa’s en mama’s mogen zeker komen kijken!

‘Pimp je hut’, ‘Pimp jezelf’ & workshop-time

Met de Hollywood avond in zicht, is het op de woensdag tijd voor een heuse ‘Pimp’ dag. De hutten en jullie zelf zullen er aan moeten geloven: alles in Hollywood stijl. Haren worden gevlochten, spuitbussen komen uit de kast en levensechte tattoos komen op jullie armen. Daarnaast is het aan jullie om met wat leuke accessoires jullie hutten te pimpen. Zo kunnen jullie de hutten klaar maken voor de markt ’s avonds.  Ook zijn er de hele middag leuke workshops te doen. Daarna is er tijd om naar huis te gaan en jullie mooiste gala kleding aan te doen.

 

Markt, BBQ en Hollywoodavond

Vanaf 17:00 uur gaat het beginnen: de Hollywoodavond. Dit jaar hebben we een grote, super gave verrassing voor jullie. Om 17:00 uur worden alle kinderen op het plein van Pro Rege verwacht en zullen jullie met het huttenbouwteam in groepen naar de muziektempel in Leens lopen. Alle ouders moeten op het huttenbouwveld blijven en zorgen voor een groots onthaal als de kinderen in stijl naar het huttenbouwveld worden gebracht voor de Hollywoodavond. 

Alle kinderen moeten vanaf huis naar Pro Rege en alle ouders kunnen naar het huttenbouwveld!

Rond 18:00 uur zal de BBQ warm zijn en wanneer alle kinderen naar het huttenbouwveld gebracht zijn, kunnen zij bij hun eigen marktkraampjes hun spulletjes gaan verkopen. Iedereen kan tijdens de BBQ een stukje vlees kopen en gezellig mee barbecueën. De kinderen die meedoen aan de huttenbouw krijgen het eerste stukje vlees (frikandel of hamburger) gratis op vertoon van een consumptiebon die uitgedeeld zullen worden.

DJ Matt-Ice zorgt de hele avond voor knalnummers en leuke feestmuziek zodat de voetjes zeker van de vloer gaan! Feesten jullie gezellig mee?

Spellen middag

Donderdagochtend is het uitslapen voor iedereen en gaat het veld open om 10:00 uur. ’s Middags is het tijd om elkaar uit te dagen met verschillende sporten en spellen. Het wordt een middag waarin jullie fanatiek met elkaar kunnen bewegen en veel plezier maken. Sportiviteit gaat boven alles en samen maken we er een leuke middag van.

‘Eet op je kleed’

Na het sporten en spelen sluiten we de donderdagmiddag af door samen te eten op het veld. Met mooi weer zullen we gezellig op kleden buiten eten, met minder mooi weer gaan we kijken of de hutten waterdicht zijn en anders met z’n allen in de grote tent. 

Lichtjestocht en spokentocht

Een van de leukste dingen van de huttenbouw zijn de lichtjestocht en spokentocht! Even op een rijtje wat de regels ook nog maar zijn:

  • Kinderen tot en met acht jaar mogen meedoen met de lichtjestocht.
  • Kinderen vanaf negen jaar mogen meedoen met de spokentocht.

Van ouders die zich opgegeven hebben als begeleider van één van de tochten wordt verwacht dat ze ook daadwerkelijk meelopen. Ook als hun kind niet meer kan of wil! Uiteraard doen wij ons best om kinderen bij hun eigen ouders in te delen, maar er kan geen sprake zijn van 1 op 1 begeleiding. We snappen dat ouders ook graag de spokentocht willen lopen, maar het wordt toch echt georganiseerd voor de kinderen. In de spokentocht lopen per groep 2 begeleiders mee.